Kattenfotograaf aan huis

Deze keer mocht ik Micky fotograferen tijdens een kattenfotoshoot aan huis. Micky vond het wel erg leuk dat hij model mocht zijn… Als ik de camera even de andere kant oprichtte dan sloof hij zich uit met kunstjes. Zo leuk!

Een dier voelt gelijk aan dat het anders is dus een fotoshoot is altijd een beetje spannend voor de dieren. Een voordeel van een kattenfotograaf aan huis laten komen is dat de katten zelf niet vervoerd hoeven te worden en dat ze niet hoeven te wennen aan een andere, vreemde omgeving. Ze zijn namelijk al lekker thuis op hun vertrouwde plekje. Ze moeten al aan mij en mijn camera wennen, maar meestal is dit een kwestie van tijd en geduld. Het komt altijd goed!

Het is zo mooi als herinnering om mooie foto’s te hebben. Vaak bedenken mensen het te laat, als het diertje ziek wordt of heel erg oud is. Dus als je twijfelt, doen! Zonde als je spijt krijgt en het te laat is.

dierenfotograaf sharon willems uit zeeland

Kattenfoto’s in kleur en in zwart-wit

Tijdens de fotoshoot worden alle foto’s in kleur gemaakt. De kattenfoto’s bewerk ik na en lever ik zowel in kleur als in zwart-wit. Zo kun je zelf kiezen wat je het mooiste vindt. Allebei oogt het weer heel anders.

kattenfotoshoot zwart wit
kattenfotograaf aan huis

Fotoshoot met meerdere katten

Micky ging ook nog even samen met zijn moeder op de foto. Wil je een fotoshoot met meerdere katten? Dat is geen probleem. Het vergt meer tijd en het ligt aan de beestjes of we ook foto’s kunnen maken waar ze samen op staan. Ik volg altijd het dier en kijk waar ze zich goed bij voelen.

katten fotoshoot meerdere katten

Alles draait om het dier

Natuurlijk draait alles om de kat tijdens een kattenfotoshoot. Ik volg het dier en dwing niets. We creëren een fijne setting en ik probeer de kat aan mij te laten wennen. Bij Micky was daar niet veel van nodig en het duurde niet lang voor hij er heel ontspannen bij lag. Daar gaat het om!

Wil jij ook een kattenfotograaf aan huis en spreken de foto’s en mijn werkwijze jou aan? Stuur een berichtje en we kijken samen naar de mogelijkheden.

fotoshoot katten professioneel
kattenfoto sharon willems
professionele kattenfoto aan huis